Vegan make up

De nieuwe trend: vegan make up

Als een product vegetarisch is, zitten er geen ingrediënten in die afkomstig zijn van dode dieren. Toch kunnen er wel nog ingrediënten inzitten zoals melk of honing. Daar hoeven natuurlijk geen dieren voor gedood te worden, maar wil je dit soort producten ook vermijden? Het is nog een beetje een ondergeschoven kindje, maar er komt steeds meer vegan make up op de markt. Niet elk merk is 100% vegan, sommige merken verkopen alleen een aantal vegan producten. Vegan make up is vrij van bijvoorbeeld bijenwas, Lanoline, Melk, Honing, Keratine, Zijde, en Karmijn. Daarnaast mag vegan make up alleen 100% natuurlijke ingrediënten bevatten en geen synthetische toevoegingen. Ook moet het product alleen plantaardige ingrediënten bevatten

Bosbeauty heeft een ruime collectie aan vegan make up producten

Wil jij de overstap maken naar vegan make up, dan hoef je je geen zorgen te maken over een kleine collectie bijvoorbeeld. Bijna alle producten die jij gewend bent te gebruiken zijn te vervangen door vegan make up. Dit betekend dat je mascara, je nagellak, je oogpotlood etc allemaal verkrijgbaar zijn in de vegan make up versie. Zo kun jij je eigen visie blijven volgen en datgene gebruiken waar jij je prettig bij voelt, zonder in te hoeven leveren op comfort en keuzemogelijkheden. Diverse merken zoals Alphanova, BOHO en Benecos hebben reeds een grote collectie aan vegan producten.

Vegan make up is ook vrij van schadelijke stoffen

Bij vegan make up zijn de dierlijke bestanddelen vervangen door plantaardige, dit betekend echter ook dat er geen schadelijke stoffen aan toegevoegd zijn. Ze zijn dan ook vrij van petrochemische bestanddelen, synthetische kleur- en geurstoffen en natuurlijk vrij van siliconen. Je vindt bij ons ook geen cosmetica uit China, omdat de overheid daar bedrijven verplicht om hun producten op dieren te testen. Vegan make up is vrij van de meeste allergenen waardoor het ook voor de zeer gevoelige huid makkelijk te verdragen is. Er zijn speciale vegan make up mascara’s die gemaakt zijn voor de gevoelige ogen of contactlensdragers. Ook zijn er kwasten speciaal voor vegans, met hetzelfde gebruiksgemak maar zonder vervelende grondstoffen!